A Paleosnapjaim blog facebook oldalán szinte mindennap teszek fel képet arról, miket is eszem. Feltüntetve legtöbb esetben, hogy kitől van a recept, milyen fő hozzávalót hol tudsz beszerezni. Általában viszont saját fejem után megyek a főzésben is, hiszen eddig is jól boldogultam a konyhában, a paleo sem fog ki rajtam.
Magamról egyébként tudom, hogy sokkal jobban be tudom tartani azt a diétát, amiben konkrétan meg vannak tiltva bizonyos ételek, mint azt, amelyikben "mindent lehet, de csak mértékkel". Az nekem ideig-óráig megy, aztán jönnek a nagy sütik, tészták, csak egy kicsit, aztán jön a repeta. Szóval a kihagyott dolgok miatt egyszerűbb az életem, nem használom fel őket és kész!
De akkor mit eszem?
- Tojásból sokkal többet, hiszen sütve, főzve, ételek alapanyagaként is jelentős szerepet tölt be a paleo táplálkozásban.
- A másik, ami érdekesség, hogy kreatívabb vagyok a főzés terén, hiszen szeretnék változatosan, finom és persze tápláló ételeket enni. Több alapanyagot kipróbálok, társítok olyasmivel, amivel előtte nem. Kalandos!
- Minden nap eszem egy almát: tízóraira, uzsonnára, esetenként vacsora után desszertnek.
- Egyébként kevesebbel is jóllakom, viszont gyakrabban eszem, és ez az emésztésemre is nagyon jó hatással van, hiszen a gyakori, kevesebb adag gyorsítja az anyagcserét, nem terheli meg a gyomrot, jó hatással van a
vércukorra is.
Vajon van hátránya a paleolit táplálkozásnak? Kerestem a témában a neten, de nem akadtam egyértelmű válaszra, így marad az önmegfigyelés. Jelenleg az 50. napnál tartok, és szívesen folytatom. :)
A képen a tegnapi vacsorám (mai ebédem) látható: karfiolpizza. Ötlet: www.ehezesmentes-karcsusag-szafival.blogspot.hu, ahonnan rengeteg hasznos ötletet leshetünk el. Csak ajánlani tudom!