1. napi paleós étrend:
Reggeli: hibiszkusztea eritrittel, saját paleo kenyér sajttal, kígyóuborkával
Tízórai: saját paleo kenyér, 1 főtt tojás, vaj
Ebéd: kókuszzsíron sült husi párolt kelbimbóval, bébirépával
Uzsonna: 1 banánból és 1 almából gyümölcsturmix
Vacsora: rántotta: 2 tojás, fehérpaprika, tarja + paradicsom, 3 miniszelet paleo kenyér
A paleo kenyér/zsömle receptje:
3 evőkanál szezámliszt
1 evőkanál lenmagliszt
2 evőkanál útifűmaghéj (ez adja a zsömle puhaságát, ne hagyd ki belőle)
késhegynyi szódabikarbóna + 1 evőkanál almaecet (a szódabikarbónára öntsd, hogy kipezsegjen) VAGY foszfátmentes sütőpor (bioboltban kapható)
1 kávéskanál só (ízlés szerint)
1 evőkanál kókuszzsír
2 tojásfehérje
1 evőkanál tökmagolaj (vagy oliva vagy más olaj, ami paleoba belefér: lenmagolaj, szezámolaj)
víz
Miután összekeverted a hozzávalókat, kicsit hagyd állni, hogy az útifűmaghéj megszívhassa magát. Ezután még egy kis vizet önts hozzá, keverd föl, majd két halmot helyezz a szilikonos sütőlapra. A tetejüket szezámmaggal vagy bármilyen más maggal szórd meg (nem kötelező), és 175 fokon süsd 20 percig.
Puha és ropogós lesz, ebből a két zsömléből én 4 étkezésre szoktam enni.
Készíthetsz belőle szendvicset, eheted rántotta mellé. Igazi zsömleélmény és szerintem nagyon finom is! A recept Szafitól való: www.ehezesmentes-karcsusag-szafival.blogspot.hu (a fotót is erről az oldalról vettem).